Jelszóemlékeztető
 
 
Információtár
Kötelező terméktájékoztató
Magyarországon a 190/2004. (VI.8.) Kormányrendelet szerint minden gépjármű üzembentartójának, vagy tulajdonosának kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni. A biztosítási piacon jelenleg 10 biztosító társaságnál (Zrt.) és 3 biztosító egyesületnél van lehetőség a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) megkötésére.
A Kötelező Gépjármű-Felelősség Biztosítást lehetőség van minden év utolsó két hónapjában egy másik biztosítótársasághoz átkötni, így minden évben egy kis utánjárással a legkedvezőbb díjú biztosítást tudhatja magáénak. Ezen a web portálon lehetőség van a biztosítók által kínált biztosítási díjakról tájékozódni, illetve az átkötési időszakban egy fax segítségével a GFB biztosítás díját csökkenteni.
Tovább
CASCO terméktájékoztató
A CASCO biztosítás a Kötelező Gépjármű-Felelősség Biztosítással szemben a saját hibás töréskárok, természeti károk, illetve lopáskárok esetén térít. A CASCO biztosítások ma már elég széles körben variálhatók, így mindenki megtalálhatja a számára optimális biztosítási fedezetet nyújtó casco terméket.
Tovább
Biztosítási feltételek
Feltételgyűjteményünkben megtalálhatja az egyes biztosító társaságok kötelező és CASCO Biztosítás termékeinek feltételeit.
Tovább
Biztosítók, biztosításközvetítő
A biztosítási termékeket kínáló biztosítók és biztosító egyesületek legfontosabb adatait és elérhetőségeit tekinthetik meg!
A biztosítási alkusz feladata, hogy az Ügyfelek,- a biztosítást kötni szándékozók, a szerződő illetve a biztosítotti pozícióba lépők - megbízásából a biztosítási piacon létező legkedvezőbb, az igényeiknek leginkább megfelelő biztosítási termékeket közvetítsék, a legjobb tudásuk szerint. Piaci ismereteik és szaktudásuk alapján javaslatot tesznek a különböző Biztosító Társaságok azonos célt szolgáló biztosításai közül a számukra megfelelő kiválasztásához. A biztosítási tevékenységet szabályozó törvényi elvárás szerint kellőszámú ajánlat bemutatásával tudnak eleget tenni a szakmai követelményeknek.
Tovább
Vonatkozó törvények
Itt megtalálja a biztosítási tevékenységekre vonatkozó és a biztosító társaságokat szabályozó rendeleteket!
Tovább
Biztosítási szakszótár
A biztosítási területen előforduló szakkifejezések értelmezését segíti a rendszerben található biztosítási szakszótár.
A szakszavak ABC rendben találhatók meg.
Tovább
 
Jó tudni
1
Ki a biztosítási alkusz?
A független biztosítási alkuszok legfontosabb feladata, hogy ügyfeleik számára megtalálják a számukra optimális biztosítási módozatot.
Részt vesznek a teljes biztosítási folyamatban, mivel:
 • tájékoztatást adnak a különböző módozatokról (nem csupán a díjakról, hanem a kapcsolódó kedvezmények tartalmáról és értékéről, illetve a kapcsolódó szolgáltatások várható minőségérol is)
 • megbízás esetén a teendők jó részét elvégzik,
 • az ügyintézésben a káresemény bekövetkeztekor is részt vesznek
  A független biztosítási alkuszok az Ön biztosítóktól független megbízottjai, akiknek közreműködése:
 • segít elkerülni a kellemetlen meglepetéseket, és
 • nem befolyásolja a biztosítás árát.
  Más néven: biztosítási bróker, biztosításközvetítő
  A LÉNYEG: a biztosítási alkusz a megfelelő áron a megfelelő biztosítást közvetíti és kár esetén segít az ügyintézésben
 •  
   
  © Copyright webpiare, hasznos link: biztositás informatika ba email marketing
  Minden jog fenntartva